Mituri despre papioane – Partea I

1. Papioanele nu sunt la fel de elegante ca lungile, sofisticatele și minunatele cravate

Fals! Fals în mod incontestabil!
Ei bine, lasă-mă să-ți spun ceva: papioanele pot fi la fel de elegante ca o cravată lungă. De fapt, te-ai întrebat vreodată de ce smochingurile ar trebui să fie purtate cu papioane și nu cu cravate?
Asta pentru că un papion poate adăuga un plus de fler, o eleganță în plus la o ținută deja pusă la punct și da, smochingul reprezintă eleganța absolută.
Bine, dar ce zici de papioanele pentru costumele obișnuite, cele de zi cu zi?
Sigur, o cravată va merge perfect cu un costum, dar la fel va fi și un papion frumos, atâta timp cât este bine coordonat cu restul ținutei tale.
Dacă eleganța este ceea ce cauți, crede-mă, vei fi în top cu un papion. Nu este nevoie să alergi după o cravată dacă ai chef de un papion.
Unii preferă cravate, alții papioane. Este vorba doar de a fi autentic.

2. Papioanele sunt pentru clovni, arlechini și striperi

Vrei să discutăm despre un clișeu ridicol și nefondat? Ăsta e cel mai tare: papioanele sunt purtate doar de clovni, magicieni, striperi sau chelneri.
A! și de tocilari!
Și Charly Chaplin! Și el poartă papion!
Aș putea considera acest mit jignitor, dar partea lui amuzantă depășește factorul ofensator.
Nu pot nega că cei care practică aceste meserii tind să favorizeze papioanele în locul oricărui alt accesoriu bărbătesc, dar asta nu ar trebui să influențeze în vreun fel când și cum ai chef să porți un papion.
Și până la urmă e chiar așa de rău să fii luat drept striper? Ciudoșii să se alinieze la ieșire!

3. Papioanele sunt prostești

Cum poate fi un accesoriu vestimentar prostesc? Sunt persoane care emit asemenea propoziții. Sunt unii care se întreabă dacă se poarte papion, fix din cauza acestui mit tâmpit. În numele Papionului, nu spuneți asemenea prostii!
Nici măcar nu are rost să mai pierd timp să combat un asemenea gând. Data viitoare, când mai auzi pe cineva spunând asta, pocnește-l, roagă-l politicos să își reconsidere punctul de vedere.
Și arată-i acest capitol din articol! Haideți să ucidem acest mit odată pentru totdeauna!

4. Papioanele sunt doar pentru persoane în vârstă

Destul de apropiat de mitul 2. Din nou, generalizarea nu își are rostul.

Cum și de ce ar fi papioanele adresate celor “trecuți”?
Hai să privim puțin obiectiv:
Bătrânii zilelor noastre nu sunt bătrânii de acum 50 de ani. Un bărbat care are acum 80 de ani (presupun ca la 80 de ani poate fi considerat bătrân…poate nu în Suedia, dar în alte țări, da) s-a născut în 1937. În acele vremuri, papionul nici măcar nu mai era la modă. De ce ar purta papion o persoană în vârstă? Doar dacă e un super spilcuit! Atunci, da!
Ieși puțin la plimbare și numără câți bătrani poartă papion. Sunt sigur că vei vedea foarte, foarte puțini sau nici unul. Șanse mari vei avea să vezi niște tineri cu papioane.
Tot nu mă crezi?
Am 30 de ani și port papion acum, în timp ce scriu acest articol. În ciuda a ceea ce ar putea spune cei de 18 ani, la 30 cu siguranță nu sunt bătrân, corect?

Acest magazin este închis pentru o perioadă nedeterminată . Nu putem onora comenzi . Refuză