Papionul, accesoriul care atrage atenţia

Papionul reprezintă o alternativă pentru cei ce nu poartă cravată, dar vor să fie corect îmbrăcaţi, cel puţin din punctul de vedere al ţinutelor formale. În plus, în ziua de azi papionul este atât de neobişnuit, încât este un accesoriu care atrage atenţia imediat. În pofida acestor aspecte, cei mai mulţi care încearcă acest accesoriu, tind apoi să-l abandoneze, uitând şi de faptul că este foarte versatil.

Se spune că papionul este înrudit cu cravata obişnuită, dar provenienţa nodului ne duce cu gândul la felul în care se legau mai de mult eşarfele. Un argument în acest sens ar fi că odată cu trecerea timpului, acestea s-au micşorat, rezultând asemănarea cu papionul de azi.

Chiar dacă papionul există din 1870 forma acestuia aproape că nu s-a schimbat. Totuşi, papionul a pierdut teren în faţa cravatei, astfel nereuşind să devină o alternativă pe măsura acesteia. Motivul principal este că majoritatea bărbaţilor nu ştiu să-l lege. Cei care au cunoştinţe despre stil, au în vedere faptul că papionul cu nodul gata făcut reprezintă o atitudine superficială. E ca şi cum ai purta un material cusut la buzunarul de la sacou drept batistă.

Dintre personalităţile care au purtat papion pot fi amintiţi: Albert Einstein, Sigmund Freud, Winston Churchill, Harry Truman, dar astăzi se regăseşte în majoritatea ţinutelor purtate de celebrităţi la evenimentele de gală.

Chiar dacă papionul reprezintă un accesoriu formal, în domeniul business purtarea acestuia este asociată imaginii unui academician, sau a unui nonconformist, sau este atribuită gustului unui excentric. Acest fapt apare paradoxal fiindcă la început era un accesoriu destinat doar politicienilor şi celor din mediul conservator care evită orice nuanţă excentrică. Schimbarea s-a produs în anii `90 când într-o revistă destinată bărbaţilor era prezentat actorul Tom Selleck purtând papion şi bretele.

Când este necesară purtarea papionului, cum ar fi la smoching sau la frac, se apelează la prieten, prietenă sau soţie pentru legarea lui, dar modelele de papion folosite separă bărbaţii de băieţi şi gentlemenii de chelneri. Un bărbat stilat, când trebuie să participe la o întâlnire formală, nu se va gândi niciodată să poarte un papion cu nodul gata făcut şi va alege un papion negru pentru o întâlnire formală, iar pentru o întâlnire mai puţin formală va recurge la unul colorat sau cu imprimeuri.

Fiind potrivit şi la ţinutele casual, papionul poate fi purtat de exemplu la blugi, cămaşă şi tenişi. La ţinutele casual testează papioane de diferite culori şi imprimeuri. Acestea vor oferi caracter ţinutei şi vor scoate în evidenţă simţul tău stilistic.

Dacă ţii un discurs şi porţi papion, vei atrage cu siguranţa atenţia ascultătorilor. Acesta îţi poate oferi complimente neaşteptate şi un aer de distincţie. Totuşi, trebuie să ştii să-l porţi. Nu este de ajuns doar să-ţi achiziţionezi unul şi să-i faci un nod şi să-l pui pe gât deoarece acest accesoriu implică diferite forme şi stiluri. Experţii în stil ştiu că este foarte important ca papionul să fie purtat în funcţie de mărimea gîtului şi în funcţie de forma feţei pentru a crea o ţinută balansată şi armonioasă.

Sursa: www.stilmasculin.ro

Acest magazin este închis pentru o perioadă nedeterminată . Nu putem onora comenzi . Refuză